неделя, 8 януари 2017 г.

Кайма бюрек :)

Измислих си и името, и 1/2 от рецептата :))
Един от любимите ми готвачи в 24 kichen е Максут Ашкар .
Скоро той показа Чий бюрек. Подобни "мекички", но пълнени с леща. Аз ги напълних с кайма.
Интересно е замесването на тестото.
То трябва да е меко /като меката част на ухото :)/. Замесва се с 1 лъжица кисело мляко и 1 чаша месен бульон. Извън съветите на Максут аз сложих и 1/2 ч. л. сода, угасена с малко оцет. Тестото се меси на дълъг цилиндър, който се нарязва на еднакви парчета. Те се разточват на малки кръгли питки, в които се слага плънката/в моя случай кайма/ върху едната половина. Прегъват се и се прищипват тук там. Пържат се до приятен златист цвят. Вкусно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар