Предлагам варианта с картофи, но същото съм правила със сварен ориз или фиде /тогава май го наричат клин/. Пак е много вкусно.
Продуктите:
1 кора за баница/от по-дебeличките/
4-5 сварени картофа
3-4 яйца
лъжичка любима подправка
бучка сирене
олио или масло
Сварените картофи намачквам, добавям останалите продукти. В намаслен тиган поставям кората, напълвам с картофената смес и завивам с останалите извън тигана краища на кората. Отгоре също намазвам, най-добре с масълце, но ако няма, и с олио става. Запичам върху не много силен котлон, за да не прегори. Поставям отгоре голяма чиния и върху нея обръщам "питката". Преплъзвам обратно в тигана, за да се запече и от другата страна.
Воала!
Тази вечер гарнирах със свежата салатка от сурови тиквички:
И...чаша бяло винце. Наздраве!
Добре, че снощи си хапнах пататник, бях на госити и домакинята беше приготвила...вкусотия! Джоджена е задължителен тук:)
ОтговорИзтриванеНе съм опитвала с ориз или фиде.
Петя, аз не съм готвила тази вкусотия, но съм опитвала. Беше приготвен от жена от Родопите и ми хареса.
ОтговорИзтриванеСигурна съм, че вариантите са различни. Ще ми бъде интересно да прочета вашите!
Изтриване